Comfortable world's end

Hímsovinizmus

2020. március 04. - Kálmi X

A sovinizmus erdetileg politikai ideológia, mely a haza szeretetéről, hazánk felmagasztalásáról szól. Felsőbbrendű az én népem - mondják a soviniszták. Mi és Ők mentén párhuzamot vonó ellentét. Ehhez képest nem tudom, hogyan jött létre, a címben szereplő szókapcsolat, de megpróbálom kifejteni.

A nacionalizmusnál elvakultabb fogalom, a soviniszta lenézi, lekicsinyli a másik nemzetet, miközben dominánsabbnak véli saját nemzetét. A hazafiassággal sem összekeverendő, mivel az erkölcsi vonzatú fogalom. A hazafinak azt diktálja az erkölcs, hogy meg kell tennie mindent a hazájáért, mert attól lesz csak jó ember.

A nacionalista hazája értékeit igyekszik kiemelni, a soviniszta meg bunkó, mert a másik értékeit semmibe veszi.

Nagyjából itt kapcsolódhat a két fogalom, mivel a hímsoviniszta a férfit magasztalja, és a nőt rendeli alá. Tárgyiasítja, és mint egy szolgát, úgy tartja. Ami ijesztő számomra, hogy nem csak férfi lehet hímsoviniszta.

okol.jpg

Egyezményes válság

Az a szó, hogy hím, a fogalom elején, nem azt jelöli, hogy ki a soviniszta, hiszen akkor egy elvadult nacionalistáról beszélnénk. Hanem egy kimondottan férfiakat istenítő hitvallásról beszélünk.

Felmerülhet a kérdés, hogy van e akkor nősovinizmus?

Természetesen van. Úgy hívják őket femináci. Szándékosan nem feministának nevezem, noha manapság a 3. vagy 4. hulláma a mozgalomnak, bizony a nőt kezdte el felemelni a férfi fölé. Ettől függetlenül, szeretnék megmaradni az ideológiák eredeti jelentésénél.

A feminizmus ugyan a nők felemelésén dolgozott mindig is, de soha sem a másik nem elnyomása volt a cél, hanem az egyenlőség. Ami most zajlik, az utóbbi évtizedben, a feministák szégyene. Gyakorta úgy hivatkoznak rájuk genderisták, vagy gender mozgalom, hiszen muszáj megkülönböztetni őket, az eredeti ideológiát képviselőktől.

A feminácik azok a felbőszült nők, akik minden udvariaskodás mögött az elnyomást, a nők jog tiprását vélik felfedezni, és agresszívan bátorítják nő társaikat, hogy lépjenek fel a férfiak ellen. Na már most, a genderisták is nagyon hasonlóak, csak az már egy kiforrott fogalom, mondhatni, politikailag elfogadott irányzat lett.

Persze a genderizmus is egy egészen másfajta ideológia volt. Manapság valahogy összemosódott a feminácival, amikor a feministák legújabb hulláma, továbbra is a nyugati nők, politikai elnyomása elleni küzdelmében, magukra rántották a genderizmus társadalmi nemek elveit. Továbbá a két nem mentén igyekeznek meghatározni, a teljes történelmet, és valamiféle revansot venni a mai férfiakon, a múlt századi nők sorsa miatt.

Visszakanyarodva eredeti témánkhoz

Számomra elképesztő, hogy vannak nők, akik hímsoviniszták. Ebből kifolyólag, önként vállalják a férjük általi napi megaláztatást, elnyomatást. Ők azok a nők, akik megmondják a kislányuknak, hol a helyük a konyhában.

Olyan nők, akik a "hagyományos" család modellben látják meg a boldogságot. Mivel akkor mindössze háztartásbelinek kell lenni, meg a férfit kiszolgálni. Azon túl, teljesen gondtalan az életük, mert majd az embere úgyis megoldja.

Ez a formula egy tanyán vagy valahol az Isten háta mögött, még működhet is, hiszen folyamatos tennivalója van, mindkét félnek. Ám sehogy sem illik bele a városi létbe, eme népi szokás.

Nyilván van sok száz (vagy ezernyi) család, akiknél a hímsoviniszta férfi az, aki ilyen kellemesen kenhetőre formálta, az általa választott jószágot (a feleségét). Akit azóta, szolga módra tart, mert ha nem, akkor megy a nyakleves, a szájba vágás, meg egyéb fizikai bántalmazás is, csak úgy törődésből.

Érted, nekik ez a törődés. Hogy az ököllel megsimogatom a kedvesem, mert az majd a javára válik. Érte van!

1575467283_article.jpg

Idealista hozzállás

Ezek a bikák úgy érzik, ez az ideális párkapcsolat. A hagyományos érteknek való maximális megfelelés. És ha a nő valahogy elkezdi kényelmetlenül érezni magát, akkor jön a szeretet ömlengés. A győzködés, hogy mennyire szereti, meg mennyire sajnálja azt, hogy úgy érzi mennyire bántalmazott helyzetben van. Verbális és nonverbális terror játszik egyszerre, egy kis lelki zsarolással fűszerezve.

Nagyon veszedelmes viszony. A lelki terror sokszor beválik, akár öngyilkossággal is fenyegetőzik az ilyen, csakhogy otthon tudhassa kegytárgyát.

Hatalom

Attól igazán veszélyes manapság, mert társadalmunk igen eltolódott a pénz mentén. A hatalomvágy valahogy mindenkiben el lett ültetve egy kicsit.

Sokakban nem is olyan kicsit!

Fiatal lányok tömege igyekszik náluk jóval idősebb, pénzzel és hatalommal rendelkező férfiakhoz húzódni, a gondtalan élet reményében. Nos, ezek a férfiak annyira függenek már a hatalomtól, hogy gyakran szeretik a hálószobában, meg a nappaliban, konyhában, fürdőben is gyakorolni, ember társaikon. Na ná, hogy az asszonyon, mert a bejárónő nem marad tovább, ha van egy kis esze.

Nem az áldozat hibáztatás a célom, csupán a szemek felnyitása, hogy nem elég mutogatni a hímsoviniszta férfit, akinek egy rossz (vagy inkább letűnt) értékrend állt össze a fejében, és ezért nem érzi egyenlőnek a nőt, saját nemével. Kevesebbre tartja, mert csupán arra való, hogy őt kiszolgálja; kajával, tiszta ruhával, meg erotikával ellássa.

Olvastam nem egy olyan asszonyról, aki mint anya, ezt a modellt kínálta a lányának, és semmi alternatívát.

Ha pénze van a pasinak, mindent meg kell tenned érte. Fogd meg magadnak, ő a főnyeremény!

Tehát annyira át van itatva a társadalom ezzel a normával, hogy sokunk az utódjától is megköveteli, ezt a viselkedést. Márpedig korunk liberalista nézeteivel, ez egyszerűen összeegyezhetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://comfortableworldend.blog.hu/api/trackback/id/tr615503028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása